OZoGezond
Jacqueline van den Barselaar

Praktijk:
Vrederustlaan 165 

2543 SN Den Haag
(bij Zonnestudio Vitazon)

of

Bankaplein 2
2585 EV Den Haag

06-27 89 87 07
Info@ozogezond.nl

Gezonde en overheerlijke recepten

RSS
Herfstminestrone

Herfstminestrone

Met deze donkere dagen is een herfstminestronesoep een heerlijk gerecht waarin veel groenten zijn verwerkt. Deze soep is, zoals je inmiddels gewend bent van OZoGezond, lekker makkelijk en staat snel op tafel. Daarnaast zit het vol met gezonde vezels, vitaminen en mineralen, iets wat we wel kunnen gebruiken tijdens deze kou!
Read More
OZoGezonde bonenschotel

OZoGezonde bonenschotel

Bonen zijn ontzettend gezond, dus zet ze wat vaker op het menu. Ze bevatten veel vitaminen, mineralen en vezels. In combinatie met granen zijn bonen supergezond en goed verteerbaar. Je kun je ook bonen uit een pot nemen, dus gemak dient de mens. Deze schotel moet wel 30 minuten in de oven, maar in de tussentijd kun je de rest van het eten klaar maken en je keuken opruimen!
Read More
Marokkaanse quinoa

Marokkaanse quinoa

Dit gerecht kan koud als maaltijdsalade, maar ik eet het liever warm. Dit keer heb ik weer kippendijfilet gebruikt omdat ik dat toch echt het malste stukje kip vindt. Tevens heb ik gebruik gemaakt van de Ras El Hanout kruiden van Jonnie Boer, deze zijn echt een aanrader. Jonnie Boer heeft voor elk gerecht wel een passend kruidenmelange zonder zout en aangezien ik niet zo goed ben met kruiden is dit echt een prima oplossing!
Read More
Kip Piri Piri met rijst

Kip Piri Piri met rijst

Wauh, dit is een verrassend recept. De kippendijfilet is heel zacht en dat maakt het zo smakelijk. Daarnaast geven de chilivlokken er een lekker pittig tintje aan. Het marineren kost iets meer tijd, maar dit kun je natuurlijk ook in de ochtend doen, zodat je s' avonds alleen nog maar alles hoeft te bakken. Wil je er nog wat groenten bij, snij dan nog een komkommer en wat tomaten in plakjes en serveer deze erbij.
Read More
Snelle Tomaten-Paprikasoep met balletjes

Snelle Tomaten-Paprikasoep met balletjes

Een heerlijk en snel recept voor een drukke dag of voor in het weekend. Verse soep maken lijkt altijd een hoop werk, maar dat valt reuze mee en de smaak is toch echt vele malen beter dan kant-en-klare soep. En het is natuurlijk veel gezonder dan een kant-en-klare variant waaraan veel zout en E-nummers zijn toegevoegd. Dus probeer het een keertje uit en je zult zien dat je nooit meer anders wilt!
Read More
Moussaka OZoGezond

Moussaka OZoGezond

Hou je van Grieks? Maak dan eens deze OZoGezonde Moussaka. Een lekker ovengerecht met veel groenten en een heerlijke smaak door de kaneel die er doorheen zit.
Read More
Courgettesoep met zalmsnippers

Courgettesoep met zalmsnippers

Deze soep is echt een aanrader. Heerlijk vers en je krijgt gelijk een behoorlijke stoot groenten naar binnen. Daarnaast is het weer lekker snel klaar en daar houd ik van. Niets is vervelender dan heel lang in keuken te moeten staan terwijl je het druk hebt. Natuurlijk kun je de leftovers gebruiken voor bij de lunch, want weggooien is echt zonde. Let wel op bij de bouillon dat er geen E621 (MSG) in zit. E621 is een smaakmaker. Smaakversterkers foppen je smaakpapillen en beïnvloeden je verzadigi...
Read More
Twee lekkere pastasauzen

Twee lekkere pastasauzen

Een zelfgemaakte pastasaus is toch altijd het lekkerste. De afgelopen week heb ik twee verschillende soorten gemaakt en allebei waren ze zalig. En pastasaus zelf maken is echt niet moeilijk, smaakt veel beter dan de saus uit potjes en pakjes en is ook nog eens heel erg gezond. Dus probeer ze allebei eens, het is echt de moeite waard!
Read More
Zoete aardappel uit de oven

Zoete aardappel uit de oven

Een bijgerecht dat ik vaak maak is zoete aardappel uit de oven. De zoete aardappel, of bataat, zit vol met vezels, vitamines en mineralen. Vooral de belangrijke vitamines A, C, B5, B6 en E zijn ruimschoots aanwezig. Reden genoeg dus om de gebakken aardappels te vervangen door deze zoete aardappel!
Read More
OZoGezond Bananenbrood op de makkelijke manier

OZoGezond Bananenbrood op de makkelijke manier

Dit bananenbrood kan iedereen klaarmaken. Het makkelijke hiervan is dat je alle ingrediënten in een kom kunt doen, even de mixer erover heen en klaar om in de oven te doen. Piece of cake zou je zeggen! Je kunt verschillende soorten meel voor dit brood gebruiken. Dus mocht je glutenallergie hebben, dan kun je dit brood dus ook heel goed maken door gebruik te maken van amandelmeel, boekweitmeel of chufameel. Nog een tip: gebruik bananen die behoorlijk rijp zijn. Hoe rijper de bananen hoe zoeter ...
Read More
Pagina 1 van 6EersteVorige[1]2345VolgendeLaatste